Träning

Förutom staffar och metal är ett mycket stort intresse träning. Och då menar jag styrketräning på gym i syfte att få stora muskler. Helt enkelt att se bättre ut. Bodybuilding kan man säga men jag påstår inte att jag sysslar med just bodybuilding då det låter lite kaxigt, så stor är jag inte helt enkelt.

Mina tidiga år

Jag började intressera mig för gymmet i tidig ålder. När jag var 15 började vi gymma lite med fotbollslaget under försäsongen. Jag hade bra talang för bänkpress i tidig ålder och tyckte det var riktigt kul. Det var roligast att vara starkast av sina kompisar. Sen slutade jag tyvärr men började träna med en kompis i 3:an på gymnasiet igen. Då tränade vi i cirka 6 månader och jag minns att jag ökade från 67 till 87 kilo i bänkpress. Jag minns inte exakt varför jag slutade men det var nog till stor del för att jag snart skulle rycka in i lumpen och inte hade tid längre.

Kosttillskott och träning

Jag minns hur jag i 17 års åldern tyckte en kompis var konstig som köpte proteinpulver. Vad är det för konstiga grejer liksom. Men några år senare var jag en riktig kosttillskott nörd själv och använde till exempel essentiella aminosyror och mycket mer. Just aminosyror är mitt favorittillskott just nu och något jag verkligen tror fungerar bra. Det kan anses som en förfinad version av proteinpulver och det ger ytterligare någon % i effekt.

Kosttillskott, speciellt aminosyror gillar jag.

Kosttillskott är något jag gillar att använda, men det är inget man måste göra.

Övriga kosttillskott jag använder är kreatin, PWO (pre work out) och gainer. Jag har ganska svårt för att gå upp i vikt så då är det oerhört smidigt att dricka en stor gainer per dag. Men bara under bulksäsongen.

Men med detta sagt anser jag att kosttillskott endast är pricken över i. Det viktigaste är att få i sig bra mat, äter du en stor stek kommer den att naturligt frigöra protein och aminosyror under flera timmar i din mage. Förutom bra mat är självaste träningen och sömn också dom kanske viktigaste faktorerna. Många nybörjare gör felet att dom fokuserar för mycket på vilka kosttillskott dom ska äta bara för det verkar så häftigt.

Seriös träningsstart

När jag var 21 bestämde jag mig för att dra igång gymträningen på allvar igen. Jag visste att jag hade bra anlag för att bli stor och stark och det var ingenting jag vill gå miste om. Jag började träna med några kompisar och jag läste jättemycket om träning varje dag. Jag tränade 4-5 dagar i veckan, ibland mer ibland mindre. Det har jag gjort i stort sett alla år sedan dess.

Jag tyckte att bänkpress började bli lite tråkigt, troligtvis för att jag inte var så bra i det som jag trodde. Istället fick jag upp ögonen för marklyft. Marklyft är en klassisk övning som även ger dig en riktigt bra helkroppsträning. För man bara välja en övning för resten av livet bör det vara just marklyft. Jag fick upp 150 kg efter 6 månader och sedan gick det inte sämre. Just nu är mitt personliga rekord 212,5 kg men jag hoppas kunna slå det innan sommaren.

Bulk och deff

Mitt mål med träningen är att se så bra ut som möjligt. Därför brukar jag dela upp året i bulk och deff perioder. Under vintern brukar jag bulka för att bygga på mig muskler. Sedan på våren deffar jag ner mig för att se bra ut på sommaren. Jag älskar verkligen känslan att se riktigt bra ut och det gör man främst med en låg fettprocent enligt mig.