Mer punk till folket!

Bloggen har legat nere ett tag, men kände för att publicera något idag!

Som ni vet så är det främst metal som gör mina öron glada, men med punk så är det som en ständig upptäcktsresa där man varje dag kan hitta nya godbitar att sätta tänderna i! Då punken funnits med så länge så är det såklart också så att det finns rejält med vinyler att lyssna igenom och hat man tur så hittar man riktiga guldklimpar när man är på loppis eller liknande. Att köpa rariteter inom metal och punk i de få skivbutikerna som finns kvar är aldrig en billig historia, så vad gäller just den biten av min musiksmak kan jag känna att det skulle vara bättre att gilla mer lättillgänglig musik eftersom det gör att de vinylskivor som finns ute på marknaden blir betydligt billigare då de släppts i fler kopior.

Jag älskar att vandra omkring i skivbutiker och så fort jag är på semester så passar jag på att titta in och kolla utbudet. Jag gillar lite obskyra metalband från exempelvis Polen och jag gillar Polen som land också, så jag åker ganska ofta till någon av de roligare städerna i landet för att kolla vad som finns i utbudet när jag ändå är där för att semestra.

Nå, nu var det ju punk detta skulle handla om och det är, precis som jag sa, ganska påfrestande att det ska vara så himla dyrt med många punkskivor! Vill man lyssna på Bruno Mars eller liknande så kan man ju använda sig av Spotify, men musik som inte hamnar under vad jag kallar ”radiomusik” tycker jag ska behandlas med respekt, vilket innebär vinylskiva. Det finns ingen tvekan om det saken!

Punk är inte inne eller trendigt, men denna underbara musik dör aldrig då ungdomar hela tiden återupptäcker punk. Det finns helt enkelt för mycket som är bra med punk för att det ska försvinna!