Konserter med de gamla gubbarna

När man gillar gammal hederlig musik som metal så är det också så att många av ens hjältar är gamla eller döda. Detta är ju någonting som man vet redan från början så det är ingenting att jiddra om egentligen, men ibland kan jag önska att de riktiga hjältarna så som James Hatfield, Lemmy, Scott Ian, Evan Seinfeld, Zakk Wylde, Randy Rhoads (RIP) och, kanske lite out of place just i detta sammanhang, men Slash, Duff, Izzy och Tommy Lee också. Tommy Lee är en kul och bra trummis som kanske inte alltid fått den cred han förtjänar. Både han och Steve Adler har med sina koklockor fått många av oss att bli på bra humör! Man behöver inte alltid vara snabbast eller mest tekniskt begåvad för att vara en bra musiker, utan underhållningsvärde är även det viktigt!

Min lista är bara en lista som viken som helst och det här med vart gränserna går mellan olika genrer och vilka band och musiker som ska få vara med i de olika listorna är viktigt för vissa. Jag är inte så mycket för att det måste vara ordning och reda och kategorier, utan jag tycker att musiker förtjänar att få vara mer flytande då de är artister och konstnärer. Om man tvingar in dem i fack och genrer så tar man också bort deras fulla potential till skaparglädje och det finns det ju ingen anledning att göra!

Under de senaste åren så har jag varit på konserter med gamla hjältar och, trots att man själv blir äldre så blir det en konstig känsla när även artister blir det, håller ni inte med? Man tänker sig att de alla ska vara unga och fräscha, men det är de såklart inte. Huvudsaken är dock att det låter bra när de kör sina konserter!

lemmy